• Ige Galamawei 10, Oudega DFM
  • Ma - Vr: 7:00 - 16:00u
  • 0514-603085

Al meer dan 40 jaar een begrip in de staalbouw

De oprichter van het bedrijf, Jentsje de Jong, begon in 1976 met een minimum aan gereedschap, in zijn woonboerderij, in staalconstructies, in hoofdzaak voor agrarische stallen.

Daarvoor was hij 5 jaar werkzaam geweest als tekenaar/ constructeur bij een voor die tijd groot staalconstructie bedrijf.

In de loop der tijd is dat kleine bedrijfje uitgegroeid tot wat het heden ten dage is: nog steeds kleinschalig, maar nu met een ruime werkplaats van 1000 m² en een royaal kantoorgebouw.

 

In de werkplaats werkt men met diverse machines, zoals o.a. een 100 tons CNC pons-knipmachine, plaatschaar 3000 x 12, 70 tons kantbank en moderne lasapparatuur.

 

Het bedrijf is NEN-EN 1090 -1 gecertificeerd voor executieklasse 2. Dit is een wettelijk vereiste voor de levering van dragende delen voor een bouwwerk.

 

Tevens is het bedrijf een erkend leerbedrijf voor leerlingen in praktijkopleiding.

 

Behalve staalconstructies voor de bouw bestaat het werk uit de meest uiteenlopende toepassingen.

Met name in het hijsgebeuren, van botenhandling tot industrie is men actief.

Veelal gaat het om eigen ontwerpen en het bedenken van slimme oplossingen.

Zowel de berekeningen als het tekenwerk kan in eigen huis worden uitgevoerd.

 

Vaak worden hijsconstructies uitgevoerd in samenwerking met Van den Berg Bros te Sneek, leverancier van diverse delen zoals takels en elektrische installaties enz. en EKH keuringsbedrijf.

 

In 2016 is het bedrijf overgenomen door zoon Tjalling. Vader Jentsje doet het wat rustiger aan, maar hoopt nog geruime tijd een bijdrage te kunnen leveren.